Blonde D’Aquitaine Vlaanderen

Overzicht van het Blonde D’Aquitaine Vlaanderen ras

Een zeer groot ras

Het vleesras Blonde d’Aquitaine is afkomstig uit Zuid-West Frankrijk. Het ras wordt steeds populairder en is verspreid over geheel Frankrijk, Europa, Canada, Zuid en Noord Amerika, Australië.

ALGEMEEN

De Blonde d’Aquitaine is een vleesras van zeer grote gestalte, gekenmerkt door de enorme lengte van het lichaam en met een dikke en ronde bespiering.

FORMAAT

Het gewicht van een volwassen stier varieert tussen 1.300 en 1.600 kg. 
Het gemiddeld gewicht van een volwassen koe bedraagt tot 1300 kg.

VACHT

Uniforme tarwekleur, van licht tot donkerder, vaak ge-appeld, lichtere huidkleur rond de ogen en de muil, aan de binnenkant van de billen, onder de buik, naast de staart en van de poten.

WIST U DAT?

De  Blonde d’Aquitaine Vlaanderen tijdens de (natuurlijke) afmest-fase een groeisnelheid kan bereiken tot 2 kg per dag.

Superieure vleeskwaliteit, zelfs tot op hogere leeftijd.

Het vleesras Blonde d’Aquitaine is afkomstig uit Zuid-West Frankrijk.
De Aquitaine-streek ligt tussen Bordeaux en Toulouse. De runderen zijn van zeer grote gestalte, gekenmerkt door de enorme lengte van het lichaam, een dikke ronde bespiering en een uitermate fijnheid van de huid en de beenderen. Ze zijn egaal lichtbruin/tarwekleur.

Belangrijke eigenschappen zijn de natuurlijke geboorten van de kalveren, de hoge groei-potentie van de jonge dieren, de rusticiteit en lange levensduur van de koeien en de soberheid in onderhoud. Het ras is vooral gewaardeerd vanwege zijn superieure vleeskwaliteit, zelfs tot op hogere leeftijd. De koeien met hun kalveren worden in kudden gehouden en vaak wordt gebruik gemaakt van de dekstier voor natuurlijke dekking.

Website Blonde D’Aquitaine Vlaanderen